Retailstars

Zelfstanding financieel administratief medewerker

Parttime 16 uur per week

Wie zijn wij.

Retailstars B.V. is gespecialiseerd in het adviseren op het gebied van ICT. Het ontwikkelen, hosten en beheren van software is een onderdeel van onze werkzaamheden. Maar ook project- en interim-management en het leveren van hardware en randapparatuur.

Wij zijn een dynamisch IT consultancy bedrijf, gestart in 2014, waar een divers gezelschap, dames en heren van jong tot wat ouder werken. Met onze bedrijfsactiviteiten hebben wij een duidelijke focus op de Retail branche. Eén van onze pijlers waarin we sterk zijn vertegenwoordigd is de fashion Retail. Hierin faciliteren wij meerdere grote fashion retailers in binnen- en buitenland. Ons bedrijf kunnen we als volgt indelen:

  • ServiceDesk and field support (eigen skilled ServiceDesk voor eerstelijns klantondersteuning)
  • Omni-channel consultancy (software integrations, analytics, payment integrations)
  • Hardware and Infrastructure solutions (verkopen van hardware en randapparatuur / hosting)

 

Wie zoeken wij.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die zelfstandig de financiële administratie gaat doen, waaronder:

  • debiteuren- en crediteurenadministratie en beheer
  • bankboekingen en betalingen
  • BTW/ICP aangiftes
  • perioderapportage aan de directie
  • beheren financiële processen
  • opstellen budgetten

 

Voor deze werkzaamheden verwachten wij van de medewerker dat hij/zij precies te werk gaat. Iemand die weet dat een goede boekhouding belangrijk is. Wij vragen MBO – HBO niveau richting financiële administratie en naast de Nederlandse taal moet je in staat zijn om klanten in het Engels te woord te staan.

 

Wat hebben we te bieden.

Wij bieden je een professionele en plezierige werkomgeving met kundige en collegiale mensen, waar op zijn tijd gelachen wordt en zeker ook hard gewerkt om onze doelen te bereiken. Na een contract voor bepaalde tijd wordt bij goed functioneren overgegaan op een contract voor onbepaalde tijd.

 

Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De kans om initiatief te nemen, om nieuwe ideeën of processen voor te stellen en samen te werken met je collega’s.

Lijkt het je wat om je aan te sluiten bij Retailstars B.V., dan zien we graag je CV en een korte motivatie tegemoet. Pas je volgens onze inzichten bij ons bedrijf, dan nodigen we je zeker uit voor een goed gesprek.

Kortom meld je aan en laat ons zien wat je in huis hebt. Wij zijn zeker geïnteresseerd in jou als je zelfstandig een goede financiële administratie kunt voeren. Als een pre zien wij je ervaring met Exact Globe en Exact Synergy, daar wij hier mee werken. Aarzel ook niet als je je een systeem snel eigen maakt en nog niet bekend bent met Exact.