Vacature

Ervaren financieel administratief medewerker M/V

PARTTIME 20 à 24 UUR PER WEEK

Wie wij zijn:

Retailstars B.V. is gespecialiseerd in het adviseren op het gebied van ICT. Het ontwikkelen, hosten en beheren van software is een onderdeel van onze werkzaamheden. Maar ook project- en interim-management en het leveren van hardware en randapparatuur.
Wij zijn een jong en dynamisch IT-consultancy bedrijf, gestart in 2014, waar een divers gezelschap, dames en heren van jong tot wat ouder werken. Met onze bedrijfsactiviteiten hebben wij een duidelijk focus op de Retail branche. Eén van onze pijlers waarin we sterk zijn vertegenwoordigd is de fashion Retail. Hierin faciliteren wij meerdere grote fashion retailers in binnen- en buitenland. Ons bedrijf kunnen we als volgt indelen:
• ServiceDesk and field support (eigen skilled ServiceDesk voor eerstelijns klantondersteuning)
• Omnichannel consultancy (software integrations, analytics, payment integrations)
• Hardware en Infrastructure Solutions (verkopen van hardware en randapparatuur/ hosting)

Wie wij zoeken:

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die bij ons de financiële administratie gaat doen. Voor deze werkzaamheden verwachten wij van de medewerker dat hij/zij precies te werk gaat. Iemand die weet dat een goede administratie belangrijk is. Je interesse moet liggen bij cijfers en je moet het interessant vinden om zelfstandig de boekhouding naar een hoger plan te brengen. In 1e instantie word je hierin nog begeleid, maar het is de bedoeling dat dit na een bepaalde tijd door jou overgenomen wordt. We verlangen dus wel iets van onze toekomstige administratieve medewerk(st)er, maar daarvoor krijg je t.z.t. het vertrouwen om de administratie zelfstandig te voeren. Wij vragen MBO – HBO niveau richting financiële administratie en enige kennis van de Engelse taal.

Wat wij bieden:

Wij bieden je een professionele en plezierige werkomgeving met kundige en collegiale mensen, waar op zijn tijd gelachen wordt en zeker ook hard gewerkt om onze doelen te bereiken. Na een contract voor bepaalde tijd wordt bij goed functioneren overgegaan op een contract voor onbepaalde tijd.
Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De kans om initiatief te nemen, om zelfstandig en samen te werken.

Lijkt het je wat om je aan te sluiten bij Retailstars, dan zien we graag je CV en een korte motivatie tegemoet. Pas je volgens onze inzichten bij ons bedrijf, dan nodigen we je zeker uit voor een goed gesprek.

Kortom meld je aan en laat ons zien wat je in huis hebt. Wij zijn zeker geïnteresseerd in jou als je weet hoe een financiële administratie werkt en als een pre zien wij je ervaring met Exact Globe en Exact Synergy, daar wij hier mee werken. Aarzel ook niet als je je een systeem snel eigen maakt en nog niet bekend bent met Exact.

Locatie: Europark 24 te 4904 SX Oosterhout.

Je CV en motivatie kun je sturen naar sjannie.jonkers@retailstars.nl

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot Sjannie Jonkers afd. HR, telefoon 085-7441415.
Zij is aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdagochtend.