Retailstars software oplossingen

de toegevoegde waarde van data

Retailstars data fabriek

Ons vermogen om gegevens vrij te delen en te gebruiken wordt te vaak geplaagd door interoperabiliteitsproblemen. Gegevensintegratie kan worden gebruikt om dit probleem te verhelpen. Veel bedrijven en organisaties gebruiken een verscheidenheid aan data managementsystemen, wat onvermijdelijk betekent dat er een verscheidenheid aan gegevensformaten bestaat die binnen één werkende entiteit bestaan. Gegevensintegratie, simpel gezegd, combineert verschillende gegevenstypen en indelingen in één locatie die gewoonlijk wordt aangeduid als een Data Warehouse. Het uiteindelijke doel van data-integratie is het genereren van waardevolle en bruikbare informatie om problemen op te lossen en nieuwe inzichten te verwerven.

Data-integratie kan worden gebruikt in alle industrieën. Het verenigen van gegevens in één gegevensbron, kunnen en zullen u helpen toegang te krijgen tot onbenutte informatie vanuit uw gegevenssets. Of een overheidsdienst data silo’s tussen afdelingen of een organisatie die databases tussen partners wil samenvoegen wil elimineren, kan gegevensintegratie een essentiële rol spelen bij het verzachten van vervelende gegevensmanipulatie methoden.
Gegevens zijn niets waard als het er gewoon zit. In alle industrieën moeten gegevens toegankelijk worden gemaakt voor diegenen die dat nodig hebben voordat het volledige potentieel ervan kan worden bereikt. Het integreren van gegevens kan een organisatie helpen om informatie te benutten die anders nog verborgen zou zijn. Dit kan helpen de communicatie tussen afdelingen te verbeteren, betere klantenservice te bieden, activiteiten te stroomlijnen, de besluitvorming te verhogen en de productiviteit over het algemeen te vergroten.

Wat kan data-integratie oplossen?

Hieronder vindt u een aantal problemen die gegevensintegratie kan helpen oplossen. Hoewel de oplossingen die gegevensintegratie kan oplossen niet beperkt zijn tot deze lijst, zijn het enkele van de belangrijkste onderwerpen waar veel technologie en IT-afdelingen vandaag mee te maken hebben.

Big Data

Big data is een enorm onderwerp in de tech wereld. Hoewel het idee van het beheren van Big Data inspannend lijkt te zijn vanwege het hoge data volume, is een hoge data variëteit vaak een groter probleem. Gegevensintegratie kan helpen om inzicht te geven in alle gegevens die in uw organisatie zijn ingekapseld, ongeacht of de gegevens intern worden gegenereerd of extern worden verzameld.

Semantische integratie

Een veelvoorkomend probleem bij het gebruik van verschillende systemen voor het verzamelen van gegevens of het hebben van veel mensen verzamelen van gegevens is ontologie problemen. Dit betekent dat u meerdere typen gegevens hebt die hetzelfde beschrijven, maar die anders zijn ingedeeld. Een voorbeeld hiervan kan de manier zijn waarop datums worden opgeslagen (“DD/MM/JJJJ”, “MM/DD/JJJJ”, “maand dag, jaar”, enz.). Door variaties te verwijderen en een gestructureerd Data Warehouse te creëren, u uw gegevens gemakkelijker terugvinden, patronen analyseren en het veel efficiënter maken.

Toegankelijkheid

Door een centrale gegevensbron te maken, kunnen de gebruikers van deze gegevens binnen uw bedrijf allemaal toegang krijgen tot dezelfde informatie die het aantal vragen kan verminderen, de snelheid van gegevenstoegang vergroot en de mogelijkheid beperkt om foutieve gerepliceerde gegevens te hebben. Auteurs kunnen doorgaan met het gebruik van systemen van hun keuze, terwijl eindgebruikers toegang hebben tot wat ze nodig hebben vanuit een centrale locatie.

Hoe voegt Data Integration waarde toe?

Hoewel bovenstaande gegevensintegratie-oplossingen onvermijdelijk waarde toevoegen door tijd en geld te besparen, is gegevensintegratie ook nuttig voor veel grotere concepten en processen. De hieronder vermelde gegevensbeheer methoden zijn belangrijke voorbeelden waarin gegevensintegratie een essentieel onderdeel van hun processen is, maar er zijn tal van toepassingen die gegevensintegratie kan helpen in dan alleen die hier worden vermeld.

Business Intelligence (BI)

Business Intelligence is een overkoepelende term die het proces beschrijft van het gebruik van technologie om bedrijfsgegevens te analyseren om betere zakelijke beslissingen te kunnen nemen. Voordat u deze hulpprogramma’s gebruikt, is het essentieel dat uw gegevens worden gestructureerd, gereinigd en voorbereid voor analyse. De gegevens kunnen ook worden gebruikt om informatieve visuele rapporten te genereren.